Assessments

Of het nu gaat om ontwikkeling of selectie, onze assessments zijn altijd gericht op inzicht en ontwikkeling. Onze grondige eindrapportages geven zowel kandidaten als opdrachtgevers een snel en grondig beeld.

Onderscheiden ons in maatwerk, kwaliteitsgericht, diepgaande onderzoeken.

We moedigen mensen aan om in de spiegel te kijken. Door een zorgvuldige en gerichte aanpak streven we ernaar dat zowel wij als de kandidaat een helder beeld van de persoon krijgen. Dit beeld doet recht aan de persoon en is waardevol, niet alleen voor de opdrachtgever, maar ook voor de kandidaat zelf. Gericht op talentenanalyse, impact maken, duurzame ontwikkeling.

Ontwikkel-assessment
Onze ontwikkel-assessment (talentenanalyse) is de ideale keuze voor diegenen die hun groeirichting willen verhelderen, met aandacht voor talenten, drijfveren, ambities, intelligentieniveau, sterke punten, zwaktes, persoonlijkheid, interesses en mogelijke uitdagingen. Dit assessment is bij uitstek geschikt voor loopbaanvragen en bij het aangaan van een nieuwe functie.

Selectie-assessment
Ons selectie-assessment, hoewel vergelijkbaar in aanpak, richt zich specifiek op het beoordelen van iemands geschiktheid, ontwikkelpunten en leercapaciteiten voor een specifieke functie. Zowel de opdrachtgever als de kandidaat krijgen een duidelijk beeld met zorgvuldige aandacht voor de individuele situatie van de kandidaat. Hierbij wordt een gedetailleerd beeld geschetst van de specifieke context waarin de kandidaat zal werken, wat geïntegreerd wordt in onze evaluatie.

Onze assessments kunnen naadloos geïntegreerd worden met aanvullende diensten, zoals coaching, leiderschapsontwikkeling en organisatieadvies. Ze zijn relevant voor professionals binnen alle functieniveaus en sectoren. Onze werkwijze omvat diepgaande analyses, toepasselijke casestudies en een interactieve, persoonlijke aanpak, met de nadruk op zowel zelfreflectie als effectieve besluitvorming.

Onze aanpak omvat een gerichte mix van (wetenschappelijk bewezen) diagnostische instrumenten, waaronder een grondige persoonsanalyse die door ons is ontwikkeld en een constructieve, doordringende persoonlijke benadering.

Non-verbale impact!
Tevens gebruiken we voortdurend de PNR-analyse, een methode die inzicht geeft  in non-verbale communicatie.

“Wil je weten wat iemand écht denkt? Je kunt het aflezen aan zijn of haar gezichtsuitdrukkingen. De bewegingen van onze wenkbrauwen, oogleden en mondhoeken verraden binnen enkele minuten informatie over onze persoonlijkheid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gezicht daadwerkelijk de spiegel is van de ziel. Alle mensen laten een basisrepertoire van gezichtsuitdrukkingen zien dat veel zegt over de manier waarop ze in het leven staan.” Tijdens onze assessments  observeren, analyseren en helpen we onze kandidaten door middel van een gezichtsanalyse (PNR-analyse/INsa) hun interactie te optimaliseren. Met deze voorkennis verbetert elk gesprek, thuis en op het werk.

Grondlegger Herman Ilgen heeft jarenlange ervaring als onderhandelaar en mediator. In samenwerking met de Universiteit van Amsterdam doet hij al ruim 12 jaar onderzoek en ontwikkelde hij de unieke INSA-methode die nu op allerlei plekken wordt ingezet door ondernemingen, overheidsorganisaties en individuele professionals.

57d02ce1 E333 459e 8b84 A05005fb852b 1 105 C

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET CHARLOTTE BOUMAN HAAFWEE | PARTNER