Specialisten in Assessment, HRM, 
Inhoudelijke & Persoonlijke ontwikkeling

voorbereiding

Zoals u in onze uitnodiging kunt lezen, is de belangrijkste voorbereiding op een assessment  ervoor te zorgen dat u zo uitgerust mogelijk aan de dag begint. Het gaat er om dat u zo veel mogelijk uzelf kunt zijn. Natuurlijk kan het gebeuren dat u aan het begin van de dag even wat zenuwachtig bent; dat is normaal. Maar we merken dat mensen vaak al kort na de start beter op hun gemak zijn.
U kunt natuurlijk op internet allerlei sites vinden waarop u testen kunt maken. Uit onderzoek is gebleken dat oefenen met intelligentietesten maar een uiterst beperkt effect heeft. Het kan wel helpen om enig inzicht te krijgen in wat u op dat gebied te wachten staat; al gebruiken wij soms heel andere testen. 
Ook het maken van een persoonlijkheidstest heeft meestal niet zo veel zin. Besef dat testen er enigszins rekening mee houden dat u zo goed mogelijk voor de dag wilt komen. Doe u in ieder geval niet veel beter voor dan u bent. Wanneer u uiteindelijk een baan krijgt die niet echt bij u past, bent u zelf vermoedelijk de persoon die daar het meeste last van heeft.

Wat u wel kunt doen:

  • Vraag collega's of anderen gerust informatie. Vaak kunnen zij u op basis van hun ervaringen geruststellen. Geloof echter niet in spookverhalen.
  • Zorg dat u ruim voldoende reistijd neemt. Een vertraging leidt dan niet tot extra stress.
  • Wanneer er iets ernstigs aan de hand is dat uw functioneren negatief zou kunnen beïnvloeden, bespreek dat dan aan het begin van de dag met ons.
  • Ga op de avond voor het onderzoek op tijd slapen.
  • en voor de rest: realiseer u dat het maar een momentopname is die wel serieus is, maar niet uw leven bepaalt.......