Specialisten in Assessment, HRM, 
Inhoudelijke & Persoonlijke ontwikkeling

Marcel Heitkamp

Al tijdens mijn studie klinische ontwikkelingspsychologie ben ik gestart als psycholoog/manager in achtereenvolgens een therapeutische setting en een instelling voor kinderbescherming. Vervolgens ben ik via een commerciële omweg en aanvullende studie begonnen als organisatieadviseur. Sinds die start (1984) heb ik alle facetten van het advieswerk doorlopen, inclusief interim management. Mijn werk bracht mij in allerlei branches en op alle niveaus: van koepelorganisatie, raad van toezicht/bestuur tot op de werkvloer. Die variatie heeft mij altijd geboeid, maar past ook bij mijn drive om de uitvoerbaarheid van plannen en ideeën scherp voor ogen te houden.

De laatste jaren manifesteert mijn achtergrond (Tukker en psycholoog) zich duidelijker in mijn werk. Geen flauwekul, gewoon zeggen waar het op staat, wel met respect en gelardeerd met de nodige humor. Bewust van het risico dat ik in modieuze termen verval, geloof ik werkelijk dat mensen het beste functioneren wanneer zij optimaal in hun kracht staan. Ik houd ervan om mensen en groepen te begeleiden bij hun overstap naar een nieuwe ontwikkelingsfase. Samen op een verfrissende manier op zoek naar de kern en de mogelijkheden om ieders eigenheid en kracht optimaal tot zijn recht te laten komen. Daarnaast ontwikkel en gebruik ik graag vernieuwende concepten. Die aspecten vind ik terug in de activiteiten waar ik nu het meest mee bezig ben, zoals assessments, (e-)coaching, ontwikkelingstrajecten en de medeontwikkeling van totaal nieuwe instrumenten (o.a. Serious Games) die leiden tot zelfinzicht en werkelijke beweging.

Specialisaties:

  • Assessment
  • (e-)Coaching/individuele en leiderschapsontwikkeling
  • Teamontwikkeling
  • Heroriëntatie/outplacement
  • Mede ontwikkelaar van Serious Games die stimuleren tot zelfinzicht en actie, en zo ook verzuim en "vastlopers" voorkomen